خوش آمدید

آینده صنعت آسانسور

سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴

آینده صنعت آسانسور

چهارشنبه، ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

«آینده صنعت آسانسور»

در خصوص آینده آسانسورها نمی توان نظر قطعی صادر نمود ، زیرا هرگونه دستیابی به پیشرفت در این زمینه تنها به گستره تفکر و محدودیت های صنعتی و رشد تکنولوژی انسانی وابسته می باشد . دورنمای کلی که بر اساس آخرین دست آوردها قابل فرض می باشد استفاده از تکنولوژی های ذیل می باشد:

در آینده نزدیک می توان انتظار تغییرات ذیل را در زمینه تکنولوژی بکار رفته در آسانسور ها را داشت :

1-    افزایش سرعت آسانسورها

2-    حذف سیم بکسل

3-    کاهش ابعاد اشغال شده توسط متعلقات آسانسور

4-    افزایش استفاده از آسانسور های بدون موتورخانه

5-    ارتقای سیستم های مدیریت ترافیک مسافرین

 

افزایش سرعت آسانسورها

 

کمپانی های ژاپنی از قبیل توشیبا ، میتسوبیشی و هیتاچی رقابت سختی جهت دستیابی به رکورد  سرعت آسانسور ها دارند . برندهای یاد شده در تلاش هستند تا به تکنولوژی های برتری در زمینه صنعت آسانسور برسند . تا بتوانند به سرعتهای بیش از 83/16 متر بر ثانیه برسند . در حال حاضر آسانسورهای برج های بلند مرتبه ، سرعتی بین 5/1 الی 5 متر بر ثانیه را دارا بوده و این سرعت در برج های مخابراتی ، به 5 الی 10 متر بر ثانیه می رسد.

در زمان انتشار مقاله جاری طبق رکود ثبت شده گینس برج تایپه 101 در تایوان با ارتفاع509 متر و 101 طبقه دارای پر سرعت ترین آسانسورهای جهان میباشد .

آسانسورهای نصب شده در برج تایپه 101 از برند توشیبا بوده و سرعت آن بالغ بر 83/16متر بر ثانیه می باشد.

برج خلیفه دبی با ارتفاع 828 متر دارای رکورد بیشترین تراول آسانسور با بیش از 504 متر می باشد . سرعت آسانسورهای برج خلیفه دبی 7/11 متر بر ثانیه می باشد . لازم به ذکر است شرکت میتسوبیشی نیز مدعی نصب آسانسور با سرعت 18 متر بر ثانیه در برج شانگهای چین می باشد .

برج خلیفه دبی 7/11 متر بر ثانیه می باشد . لازم به ذکر است شرکت میتسوبیشی نیز مدعی نصب آسانسور با سرعت 18 متر بر ثانیه در برج های شانگهای چین میباشد . برج های یادشده که طبق پیش بینی ها در سال 2015 عملیات اجرایی آن به پایان خواهد رسید ، دارای 632 متر ارتفاع می باشد . بدیهی است رکود یادشده پس از اتمام ساخت برج مذکور و ثبت آن در گینس قابل استناد خواهد بود.

 

جایگزینی سیم بکسل ها

امروزه تمایل بیشتری به استفاده از بلت بجای سیم بکسل وجود دارد . استفاده از بلت دارای مزایای بسیاری از قبیل موارد ذیل می باشد :

1-    برطرف شدن مشکل سائیدگی فلکه

2-    برطرف شدن مشکل استهلاک و یا پارگی سیم بکسل

3-    عدم نیاز به روغنکاری

4-    ایجاد حرکت نرم و آرام تر

5-    کاهش مفید ابعاد چاه آسانسور

6-    کاهش فضای موتور خانه بدلیل کاهش قطره فلکه                                                               

7-    ایمنی بیشتر سرویس کاران

8-    کاهش مصرف برق تا 50%

9-    دوام بیشتر بلت نسبت به سیم بکسل

 

 

بلت که به صورت مجموعه ای از سیم های مفتولی پوشیده شده از پلی اورتان و سایر ترکیبات بوده که در ابتدا توسط شرکت Otis  ثبت و اختراع شده و جایگزین سیم بکسل گردیده است . بدلیل مزیت های بسیار تکنولوژی بلت ، کمپانی های Schindler , Kone  نیز نسبت به ساخت بلت اختصاصی خود اقدام نموده و امروزه از آن در محصولات خود استفاده می نمایند .

 

 

 

کاهش ابعاد اشغال شده توسط متعلقات آسانسور

امروزه تمام تلاش تولیدکنندگان معطوف به کاستن از فضای اشغال شده توسط متعلقات آسانسور بوده و تمام برندها سعی می نمایند تا نسبت به این امر که منجر به طراحی مفیدتر فضاهای معماری می باشد اقدام نمایند .

 

افزایش استفاده از آسانسورهای بدون موتور خانه عبارتند از :

1-    عدم اشغال فضایی جهت موتورخانه

2-    نصب و راه اندازی سریع

3-    کم حجم بودن قطعات و لوازم

4-    کاهش هزینه های ساخت و ساز ساختمان

5-    سهولت سرویس و نگهداری

ارتقای سیستمهای مدیریت ترافیک مسافرین :

برای استفاده بهینه از آسانسور و صرفه جویی در وقت و کاهش انرژی برق مصرفی ، شرکت شیندلر نسبت به طراحی سیستم مدیریت آسانسور اقدام نموده که ضمن کاهش انتظار رسیدن کابینو جلوگیری از تجمع مسافرین پشت درب طبقه ، مسافرین قبل از رسیدن به درب آسانسور ، از طریق پایانه های مستقر در لابی ها و ورودی ها از طریق کارت ویژه به سیستم متصل شده و سیستم یاد شده مناسبترین آسانسور را معرفی می نماید . مکانیزم یادشده با حذف حرکت های اضافی آسانسور ها ، ضمن کاهش زمان انتظار ، عمر قطعات را افزایش داده و در مصرف انرژی صرفه جویی می نماید.

 

 

 

 

مزایای سیستم های مدیریت ترافیک

v   کاهش زمان انتظار

v   انتقال سریعتر مسافر

v   استهلاک کمتر

v   کاهش مصرف انرژی

در دورنمای صنعت آسانسور می توان مواردی را پیش بینی نمود که در صورت مقرون به صرفه بودن ان و نیز دستیابی به تکنولوژی های برتر می تواند قابل دسترس باشد ، عبارتند از :

1-    آسانسور های مغناطیسی

2-    آسانسورهای با کابین مدور

3-    آسانسور با محور های حرکتی نا متعارف

آسانسور های مغناطیسی

در آسانسورهای مغناطیسی با حذف کامل موتور آسانسور های سنتی پدیده ای جدید در حال حاضر شکل گیری است . با طراحی و استفاده ترکیبی از آهنرباهای دائمی و الکترو مگنت ها ، تعلیق آسانسور بدون تماس با ریل به اجرا در خواهد آورد ، این حرکت شبیه قطارهای مغناطیسی می باشد که بسیار نرم و بی صداست ، هرچند آسانسور مغناطیسی در مرحله آزمایش و تست است . اما دیری نخواهد گذشت که این پدیده هم قدم به میدان گذاشته و باعث حیرت و خوشحالی دوستداران و استفاده کنندگان آسانسور گردد.

آسانسور با مسیر حرکت دوار

طرحهایی جهت راه اندازی اسانسورهای پانوراما ، در فضای باز به مانند انچه درشهربازی وجود دارد ارائه شده است . مسیر طی شده آسانسور یاد شده از خارج ساختمان خواهد بود .

آسانسوربا محورهای حرکتی نا متعارف

آسانسورهایی که امروزه استفاده می گردند بصورت عمودی جابجا می شوند . محققین در حال بررسی مکانیزم هایی هستند تا بتوان آسانسورهایی با محورهای حرکتی نا متعارف را تولید نمایند . بعنوان مثال آسانسور مسیری را بصورت عمدی طی مینماید . سپس بخشی را بصورت افقی حرکت نموده و مجدداً بصورت عمودی مسافر را به بالاترین نقطه برج هدایت می نماید . تصور کنید اسانسوری که بصورت مورب حرکت می نماید.